!!!BENVINGUTS A LA WEB DE LA MILLOR ESCOLA DE FUTBOL SALA DEL MÓN !!!. Podeu veure totes les fotos fent click a l'enllaç corresponent del bloc Ultimes Notícies.Tots els horaris publicats en aquesta pàgina poden estar sotmesos a posibles canvis per part de la federació.

20141013

L´entrevista de Vicent

Tots coneguem a Vicent (l´entrenador dels prebenja de primer any i dels cadets, pero aixi i tot volem que tots els pares i mares coneguen lo que pensa un educador que esta fense carrec de ni mes ni menys de la formació esportiva i mes important dels valors al esport dels vostres fills i filles.


1- A que es dedica actualment?
Estic cursant l’últim any del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (IVEF), al mateix temps que entrene a dos equips de futbol sala de les escoles municipals d’Olleria (prebenjamins B i Cadets).


2- Per què es decidí a entrenar a futbol sala?
En primer lloc, dir que l’entrenament esportiu és una de les eixides que més m’agraden del que estic estudiant. Però per què futbol sala? A banda de que he jugat 4 anys a aquest esport i és un dels que més conec, pense que és un dels esports on el component motriu i cognitiu té més rellevància i volia endinsar-me més amb ell.

3- Quin es el seu objetiu en l´escola amb les dos categories?
En ambdós categories el principal objectiu és que els xiquets aprenguen noves coses al mateix temps que s’ho passen bé i disfruten del seu esport.

4-Que hi ha que millorar individualment amb les dos categories?
Als prebenjamins, alguns dels objectius tècnic-tàctics d’aquesta temporada són: millorar la conducció de baló, millorar les passades, millorar la situació espacial dins del camp de cada ú d’ells, millorar els desmarcatges als espais lliures, etc.
Als cadets, alguns dels objectius tècnic-tàctics d’aquesta temporada són: millorar les transicions atac-defensa i defensa-atac, millorar les accions a baló parat, conèixer i aprofundir en diversos sistemes de joc. A més, al tractar-se d’una categoria on el físic ja és molt important, es treballarà aquest aspecte durant tota la temporada.

5-Que pensa dels entrenadors que fiquen el resultat del partit per davant dels valors dels alumnes?
Estic totalment en contra d’aquests pensaments, d’eixe tipus de gent que vol guanyar a tota costa. A l’esport existeixen les 3 opcions: guanyar, empatar o perdre. No conec a cap jugador que no vulga guanyar. Tots ho volem, això està clar. Però, no hem d’oblidar un dels fonaments de l’esport (el fair play). A mi m’agrada guanyar de forma lleial, amb esforç i per mèrits nostres. No m’agrada guanyar oblidant les normes del joc (com per exemple: fent caure en l’error a l’àrbitre simulant un penal que no ho és).

6-Que has aprés després d´un any dins l´escola?
He aprés moltes coses a nivell organitzatiu de les sessions d’entrenament: control del temps i material adequant-se a la duració i espai de l’entrenament. També he après moltes coses de la resta d’entrenadors ja que som com una gran família on totes les inquietuds per aquest esport les compartim.

7-Actualment cambiaries d´esport?
No. Estic molt a gust tant en l’esport com en els companys de feina (entrenadors) i xiquets dels equips.

8-Hi ha un canvi molt gran d´entrenar a querubins de l´any passat a aquesta temporada entrenar cadets. Com ho afrontes?
Sí. La dinàmica és diferent. En xiquets tan menuts s’ha de treballar molt més la tècnica per a que puguen anar desenvolupant-se correctament en el joc, acompanyat de nocions bàsiques de tàctica (desmarcatge a l’espai buit, posicionament en el camp, etc.).
Als cadets, es pot ja aprofundir molt més en nocions tàctiques. També, com ja he comentat abans la condició física és un aspecte important a treballar.
Una bona planificació abans de la temporada és la clau per afrontar correctament aquests aspectes, tot i que durant la temporada cal realitzar les respectives revisions i correccions a aquesta planificació.
9-Comenta alguna anècdota que tingues de l´any passat o aquest any que recordes amb un somriure.

Sempre recordaré dies com aquell que Ximo Paulí (pare de Pablo Juan) va portar bombo i bosina per animar a l’equip a un partit. O quan alguns pares es van pintar els cabells en Spray després d’un torneig a Cocentaina.
días online
entradas
comentarios